Katovanje
sečenje

Materijali koji se katuju su PVC folija (sjajna, mat, transparent, translucent), papirne nalepnice, folije predviđene za prenošenje na tekstil...

VALKYRA DESIGN

Beautifully Crafted Modern Appearance

Uspešno poslujemo duže od 10 godina kako na domaćem tako i na inostranom tržištu. Vodimo se najvišim standardima u svom radu.

Katovanje / sečenje

Pojam katovanje je nastao iz engleske reči „cut“ što znači iseći ili napraviti rez. Zbog toga pominjemo katovanje (isecanje) folije. Preciznije to bi značilo sečenje / isecanje folije prema vektorskom crtežu (dizajnu).  Katovanje folije pruža veliki broj mogućnosti izradom vektorskog grafičkog rešenja za izradu natpisa, brendiranje izloga, vozila i svih drugih površina na koje se folija može nalepiti.

Tehnologija katovanja

Ova tehnika preporučuje se za potrebe brendiranja izloga, vozila,  štandova, reklamnih panoa i svega drugog na šta se folija može zalepiti. 

Za katovanje se najčešće koriste PVC folije, ali i folije koje su poluprovidne, peskarene ili imaju različite dezene. Zahvaljujući svemu tome, vi dobijate brendiran izlog.

Katovanje folije radimo na Graphtec i Jaguar GCC kater mašinama koje poseduju izuzetnu preciznost. Možemo se pohvaliti velikom brzinom katovanja nalepnica.

Valkyra poseduje veliko iskustvo i znanje u ovoj oblasti, pa se možete bez ikakvih sumnji pouzdati u nas da ćemo Vam isporučiti baš ono što ste zamislili. 

Primena katovanja

Brendiranje vozila i izloga,
Stikeri: 3D stikeri,
Deklaracije,
Nalepnice

Isecanje PVC folija
Isecanje folija za textil, FLOCK i FLEX,
Karbon i glitter folije za tekstil
Brick i šablon folije
Peskarene folije
1Ol 101 i 112 ogledalo folije

*Ukoliko kupite folije kod nas ostvarujete 20% popusta  na sečenje

Priprema materijala

Sam proces katovanja podrazumeva i proveru osnovnih informacija i karakteristika poslatog materijala. Priprema za katovanje mora da bude vektorska, tj. urađena u odgovarajućem softveru. Uglavnom se koriste programi Corel i Adobe Ilustrator. Sav tekst sa materijala koji se katuje treba biti konvertovan u krive (Curve) ili je potrebno dostaviti fontove koji su korišćeni uz fajl koji se katuje.  Ako nemate  znanje da uradite pripremu za katovanje savetujemo vam da nam se obratite i da mi uradimo dizajn i pripremu samog materijala. 

Folije isečene katerom su otporne na spoljašne uticaje. Odlikuje ih veoma visok kvalitet. Ne menja boju pri UV zračenju minimum dve godine.

isecanje folije