Lasersko graviranje
i sečenje

Prednosti brendiranja artikala laserskom gravurom, u odnosu na bilo koju štampu, je što je gravuru nemoguće skinuti niti oštetiti.

VALKYRA DESIGN

Beautifully Crafted Modern Appearance

Naša radionica uspešno posluje duže od 10 godina kako na domaćem tako i na inostranom tržištu. Vodimo se najvišim standardima u svom radu.

Proširenjem naše delatnosti u mogućnosti smo da vam ponudimo uslužno graviranje na reklamnom materijalu- privesci, olovke, kožne etikete, reklamne table.. Kao i širok asortiman izrade kućnih brojeva, table za firme, pločice za vrata, personalizovane poklone, ukrase.. 

 

Lasersko graviranje

Lasersko graviranje i sečenje predstavlja proces prilikom koga dolazi do paljenja, topljenja i isparavanja materijala koji je izložen laserskom snopu. Sam proces je čist, nema kontakta, bez vlage, fleksibilan i veoma ekonomičan.

Tehnologija

Tehnologija graviranja laserom omogućava štampu na različitim nemetalnim materijalima kao što su drvo, koža, klirit, plastika, guma, staklo, mermer i slično. Lasersko sečenje predstavlja najsavremeniji i najprecizniji vid obrade materijala, koji je odmah upotrebljiv.

Zašto baš lasersko graviranje?
Lasersko graviranje je tehnika urezivanja u objekte pomoću lasera. Prilikom ovog procesa ne upotrebljava se tinta, ni alati koji troše površinu. Jedini alat koji se koristi prilikom obrade je laserski snop.

Želite nekome da poklonite unikatan i elegantan poklon? Treba vam reklama izrađena od drveta, pleksiglasa sa vašom personalnom gravurom? Dekoracije, maske za telefone, razne kutije za poklone i vina sa vašim motivima? 

Lasersko graviranje i preciznost gravure zavisi od pripreme i podešavanja lasera. 

CO2 lasersko graviranje

U pitanju je vema dobro razvijena i rasprostranjena tehnika kako u drugim industrijama tako i u oblasti reklamnog materijala. Prednosti CO2 lasera je u tome što ima mogućnost sečenja i graviranja na različitim materijalima kao što su papir, drvo, plastika, klirit, presovana pena, karton i sl. Takodje CO2 laser sa lakoćom se koristi za graviranje na širokoj lepezi drvenih materijala kao što su iverica, medijapan, šper-ploča, puno drvo, suvo drvo, neobradjeno drvo i tako dalje.

Co2 lasersko graviranje je primenjivo i kod sečenja i pravljenja predmeta od klirita, juvidura, plastike i sl materijala. Lako i brzo iseca navedene materijale a kasnije se oni oblikuju takodje na co2 mašini u oblik priveska, reklamne table, slova , putokaza i mnogih drugih predmeta. U zavinosti od želje i kreativnosti klijenta moguće je napraviti predmet, poklon i sl u kombinaciji drveta i klirita a primer tome su stoni držači za cenovnike ili rezervacije u restoranima.

Primena iste mašine je u velikom broju slučajeva i kod obrade papira i kartona. Moguće je seći papir i karton u raznim oblicima po želji i zamisli klijenta. Najčešće se koristi za izradu unikatnih pozivnica i čestitki. Kada je reč o kartonu na njemu se može vršiti gravirnje ili brendiranje kutija koje su napravljene od kartona različite tvrdoće.

Laserski gravirani dizajn na različitim površinama, iako veoma plitko ugraviran, teško se može oštetiti, veoma je postojan i vrlo precizan.

trajni otisak