Presovanje
na tekstil

Termo presovanje na tekstil je jednostavna tehnika ukrašavanja raznih tekstilnih materijala lepljenjem aplikacije termo postupkom.

VALKYRA DESIGN

Beautifully Crafted Modern Appearance

Uspešno poslujemo duže od 10 godina kako na domaćem tako i na inostranom tržištu. Vodimo se najvišim standardima u svom radu.

Presovanje na tekstil

Ova se tehnika se u većini slučajeva koristi kao postupak prenosa aplikacija na tekstilne materijale gde se kao medij koriste razne termo i print/cut folije. Radimo Flex i Flok tehnike štampanja. Flex štampa na tekstilu se radi tako što se  motiv na FLEX foliji iseca katerom i termo presom prenosi na majicu. Flok folija je deblja/ pliširana, pa je isečeni motiv na majici malo izdignut.

Termo presovanje

Termo presovanje se najčešće koristi u sportskoj industriji kod štampe natpisa i brojeva, u modnoj industriji se koristi za ukrašavanje raznih vrsta tkanina, raznim vrstama folija. U tu skupinu spadaju flex i flock folije. U našoj ponudi usluge termo apliciranja radimo termo štampu na majice, dresove,  platnene vrećice, sve vrste tekstila od pamuka, poliestera, te na razne vrste mešanog tekstila.

Flex i Flok štampa

Flex štampa je tehnika u kojoj se unapred pripremljeni dizajn iseca iz flex folije sa mašinom za sečenje folije, a zatim se pomoću termo prese prenosi na majicu. Fleks štampa je trenutno ocenjena kao najkvalitetnija vrsta štampe na tekstilu. Prednosti ove štampe su: mogućnost štampe samo jednog primerka, postojanost štampe na pranje do 90 stepeni, postojanost pri mašinskom sušenju, isti intenzitet boje i nakon velikog broja pranja, kratak rok izrade.

Flock štampanje koristi sličan proces kao i kod flex tehnike štampe na tekstilu. Pripremljeni motiv ili tekst se iseca iz flocka – plišanog materijala, i prenosi se na majicu pomoću termo prese. Ono što ih razlikuje je to da flok štampa pod rukom deluje kao plišana štampa. Zahvaljujući svojoj baršunastoj površini i veličanstvenom izgledu tekstila flok folije predstavljaju mnogo više od običnih natpisa.

Termo presovanje na tekstil je jednostavna tehnika ukrašavanja raznih tekstilnih materijala ljepljenjem aplikacije termo postupkom.

termo presovanje